KennisDC Logistiek | 10 jaar mensenwerkLean & Green Off-Road

Zero emissie

Met Lean & Green Off-Road bouwen we aan een landelijk netwerk, om via een regionale aanpak, te zorgen voor een opschaling naar andere soorten van vervoer dan die via de weg van en naar Nederland. Met Lean & Green creëren we dus ruimte op de wegen voor een betere doorstroming van het personenverkeer en het binnenlandse wegvervoer. Prettige bijkomstigheid: CO2-reductie met als ultiem doel zero emissie!

‘In onze Rotterdamse omgeving is het KennisDC Logistiek een belangrijk knooppunt en samenwerkingsverband tussen onze eigen lokale RDM Campus in al haar facetten en het landelijke netwerk van collega’s en partners.’

Nick van den Band (manager KennisDC Logistiek Zuid-Holland)

Lean & Green Off-Road runners

De KennisDC’s Logistiek Zuid-Holland, Gelderland en Brabant werken sinds 2018 samen met Lean & Green Nederland. Via minoren en onderwijsmodules maken hbo-studenten kennis met het programma Lean & Green Off-Road. In de regionale acties gaan supplychaininnovatie (synchromodaal transport) en sociale innovatie (gedragsverandering) hand-in-hand.

De studenten worden daarbij voorbereid op een innovatieve expertrol. Als ‘Off-Road Runners’ faciliteren zij bedrijven om Off-Road te gaan. Ze staan bedrijven bij in het opstarten van nieuwe Joint Corridors en het opschalen van bestaande. Maar ook bij het naadloos integreren van Joint Corridors in de eigen bedrijfsprocessen met gebruik van tools uit het actieprogramma. Op deze wijze ervaren studenten hoe je het eigen bedrijfsbelang, het belang van andere bedrijven en het algemene belang succesvol en duurzaam met elkaar kunt verbinden.
Dit is van belang voor nu en de toekomst!