KennisDC Logistiek | 10 jaar mensenwerkSynchromodal Maturity Model gaat internationaal!

Synchromodaal transport

Synchromodaal transport is het nieuwe transportconcept in efficiëntie en duurzaamheid. KennisDC Logistiek LImburg ontwikkelde een volwassenheidsmodel, het Synchro Maturity Model, om bedrijven bewust te maken van verschillende aspecten van het organiseren van intermodaal en synchromodaal transport. Samen met KennisDC Logistiek Zuid-Holland en andere partners werd dit bekroonde volwassenheidsmodel toegepast door meer dan 80 bedrijven in Nederland en België.

‘Met het gezamenlijk ontwikkelde Synchro Maturity Model kunnen we, samen met studenten, ondernemers echt verder helpen in Synchromodaal vervoer.’

Guy Somers (KennisDC Logistiek Limburg)

Synchro Maturity Model

Het Synchro Maturity Model ontwikkelden we om bedrijven inzicht en ontwikkelingsmogelijkheden te geven in hun positie ten aanzien van synchromodaal transport. Met onderzoek vanuit KennisDC Logistiek Zuid-Holland en praktijkinzichten uit de ‘Key-succes-factoren-studie’ verbeteren we het model. Ieder mkb-bedrijf dat de vragenlijst van het model invult, krijgt een generiek advies over de huidige situatie, de te nemen stappen om op een hoger maturity niveau te komen en wordt tevens gebenchmarkt met andere mkb-bedrijven.

We promoten het gebruik van het Maturity-model en leggen de beschikbare data voor nadere analyse vast. De kennisdeling tussen experts, docenten, studenten, onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven heeft onze constante aandacht. We ontwikkelden de train-de-trainer-workshop en de workshop Toepassing Synchro Maturity Model voor de KennisDC’s in andere regio’s. Door deze uitrol naar meerdere regio’s wordt het model steeds betrouwbaarder.

 

Europa in

Er wordt nu gewerkt aan een projectplan voor een groot Europees Project. We willen de geografische toepassing van het model graag uitbreiden met partneruniversiteiten. Onderwijsvernieuwing, voor hbo en wo, en toepassing en doorontwikkeling van het Synchro Maturity Model staan hierin centraal. Voor meer informatie neem contact op met Guy Somers, projectleider, g.somers@fontys.nl