KennisDC Logistiek | 10 jaar mensenwerk

Een onbetaalbaar netwerk
in de regio

Mark Huisman, directeur-eigenaar Mark Huisman Logistics BV

“Het begon voor mij met het wassen van vrachtwagens in het transportbedrijf van mijn vader. Daarna ging ik naar het Jan Backx Scheepvaart & Transport College in Rotterdam. Wat volgde, was een bewogen loopbaan die me door heel Europa bracht en waarin ik alle facetten van de logistiek heb leren kennen.”

“Van het runnen van een warehouse in Engeland tot het leiden van een klein bedrijf in Duitsland. In 2008 ben ik van start gegaan met Mark Huisman Logistics BV: een logistieke dienstverlener met inmiddels 25 medewerkers en een aantal hele mooie opdrachtgevers, voor wie we kriskras door Europa rijden met de nadruk op Spanje en Portugal.”

“In 2016 heb ik voor het eerst meegedaan aan het project TIP van het KennisDC Logistiek Gelderland. Ik kwam terecht in een leuke groep met andere ondernemers, jonge professionals en studenten. Ik heb er gigantisch veel van opgestoken en mezelf beter leren kennen. In plaats van vraagstukken in je eentje op te lossen, deel je die met de groep. Je kunt sparren en leert met andere ogen kijken. Als groep kom je om de week bijeen. Je kent elkaar goed en weet dat de ander het beste met je voorheeft. Ik heb alle kennis en informatie gretig opgezogen. Kennis vergaat niet, is mijn motto. Ieder beetje dat je opdoet kun je vroeg of laat in de praktijk gebruiken.”

‘Jonge mensen persoonlijk en professioneel tot bloei zien komen, dat vind ik geweldig.’

“Inmiddels heb ik zes rondes meegedaan aan TIP. Wat ik misschien wel het mooiste vind, is de persoonlijke en professionele ontwikkeling die de jonge mensen doormaken. Ze beginnen vaak wat verlegen en onzeker en komen vervolgens in de groep tot bloei. Dat vind ik geweldig. Ik draag daar vanuit de beroepspraktijk graag aan bij. Die bijdrage is een investering die het zeker waard is. De opbrengst is niet meetbaar in tijd of geld. Je krijgt er kennis, voldoening én een sterk regionaal netwerk voor terug. De onderlinge band blijft en de community staat voor je klaar.”

“De logistiek is een dynamisch en complex vakgebied, er zit zoveel achter. Je bedrijf tot een succes maken, is een uitdaging. Daar moet je hard voor werken en veel uren voor maken. Je weet vooraf dat het niet makkelijk zal zijn. Als ik naar mezelf kijk, dan kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Net als mijn vader had ik de ambitie om een eigen bedrijf neer te zetten. Dat is gelukt en daar ben ik trots op. Maar de uitdagingen blijven. De coronacrisis heeft ons hard geraakt. Hoe het verder gaat, is nog niet te voorspellen.”