KennisDC Logistiek | 10 jaar mensenwerk

Nooit te oud om te leren

Rob Jansen, directeur-eigenaar Chain Logistics

“Twintig jaar geleden ben ik dit bedrijf gestart. Ik heb daarvoor altijd in de logistiek gewerkt, onder meer bij de grote Amerikaanse bedrijven. Hoe ze daar met mensen omgingen was voor mij een ontzettende afknapper. Zodra ik vond dat ik daar voldoende bagage voor had, ben ik voor mezelf begonnen. Ik werd gedreven door de wens om op een andere manier zaken te doen. Ik wil het beste uit mensen halen.”

“Sociale innovatie en werk maken van human capital vormen voor mij een rode draad. Zowel binnen mijn bedrijf als in de sector als geheel. Ik besteed daar veel tijd aan. Het is een investering, maar als je mensen de kans geeft om zich te ontwikkelen, krijg je daar veel voor terug. In resultaat én in voldoening. Dat laatste is voor mij een groot goed. Daarom doe ik graag mee aan de projecten en learning community van het KennisDC Logistiek. Een sterk punt vind ik dat onderzoek, onderwijs, overheid en bedrijven daarin gezamenlijk optrekken. Door samen aan een hoger doel te werken, ga je elkaar beter begrijpen en kom je verder.”

‘Als je mensen de kans geeft zich te ontwikkelen, krijg je daar veel voor terug.’

“De huidige generatie studenten kiest niet alleen voor de grote namen, maar ook voor bedrijven die ertoe doen. Die aandacht hebben voor de mens. Dat valt me op als ik bijeenkomsten met studenten bijwoon, bijvoorbeeld op de HAN. In een arbeidsmarkt waarin het lastig is om aan mensen te komen, maak je daarmee als bedrijf echt het verschil. Laat studenten en medewerkers meedenken over dilemma’s uit de praktijk en zorg dat ze zich gehoord voelen! Als werkgever en actieve deelnemer in de learning community is dat voor mij een belangrijk streven.”

“Je bent nooit te oud om te leren. Daarvan ben ik overtuigd en dat geldt ook voor mijzelf. De laatste jaren heb ik de leergang Sociaal Ondernemen aan de Universiteit van Amsterdam en de advanced leergang Sociaal Ondernemen aan Nyenrode gevolgd. Ook overweeg ik – ik ben nu zestig – om nog eens een master te doen. Ik blijf graag bij en vind nieuwe ontwikkelingen superinteressant. Daar zit ook mijn drive om anderen te helpen. Mensen stappen zien maken die van huis uit nooit de kans hebben gekregen om te leren: daar word ik blij van.”